Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tek yön uçak bileti hayatını kararttı,Tek yön Kahire biletine 10 yıl hapis cezası

        Kanada'nın Toronto kentinde, Mısır'a gitmek üzere aldığı tek yön uçak bileti nedeniyle gözaltına alınan Somali asıllı Kanadalı genç, terör suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Toronto Pearson Havaalanı'ndan 2011 Mart'taa Mısır'ın başkenti Kahire'ye uçmak üzere iken, Somali'deki El-Şabab Örgütü'ne katılamaya gittiği gerekçesiyle gözaltına alınan 28 yaşındaki Muhammed Hersi isimli Somali asıllı Kanadalının davasında mahkeme, bugün son kararını verdi.

        Brampton Mahkemesinde görülen davada Hakim Deena Baltman, Hersi'yi terörist faaliyetlere destek vermek ve terör organizasyonuna katılmak suçlamalarından mahkum ederken, gencin Mısır'a Arapça öğrenmek için gitmek istediği beyanını ise kabul etmedi. Avukatının Hersi'nin hiçbir terörist faaliyeti ve kanunsuz eylemi olmadığı savunmasına karşı, savcının sunduğu polis izleme raporları ve diğer delilleri kabul eden Hakim Deena Baltman, Hersi'nin cezasının yarısını çekmeden tahliye edilemeyeceğine de hükmetti.

        Mahkeme savcısının, 11 Eylül saldırılarından sonra çıkarılan Anti-Terör Kanunu hükümlerinin uygulandığı ilk dava olması bakımından, Muhammed Hassan Hersi'nin davasındaki kararın, gelecekteki davalara emsal teşkil etmesi talebi de hakim tarafından uygun bulundu.

        Öte yandan bu ay başında ABD'nin Colorado eyaletinde de 19 yaşındaki Shannon Maureen Conley isimli genç kız, IŞİD'e katılmak üzere tek yön Türkiye bileti ile ülkeyi terk etmek üzere iken FBI tarafından gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Conley'in hüküm giymesi halinde, "terör örgütüne maddi destek sağlamak" suçundan 5 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa