Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mahkemeden "yalnız eşek" kararı, Almanya'da yalnız eşek kararı, Rhein Pfalz, Yalnız eşek kararı.

        Almanya’nın Rhein Pfalz Eyaletinde bulunan Trier İdare Mahkemesi eşeklerle ilgili örnek niteliğinde bir karar aldı. Mahkeme bir eşeğin tek başına yaşamasının doğru olmadığına, kendi cinsinden en az bir hayvanın daha yanında bulunması gerektiğine hükmetti.

        Mahkemenin 6 K 1531/13.TR numaralı kararında gerekçe olarak eşeklerin sosyal iletişime ihtiyaç duyan hayvanlar olduğu belirtiliyor ve çiftliklerde tek başına yetiştirilmesinin hayvan haklarına aykırı olduğuna yer veriliyor.

        Rhein-Pfalz Eyaleti’nin Bernkastel-Wittlich bölgesinde bir veteriner rutin kontroller sırasında bir çiftlikte yalnız kalan eşşeğin davranış bozuklukları gösterdiğini tespit etti.

        Ardından Yerel Yönetim tarafından yazılı olarak çiftlik sahibine bir eşek daha alması gerektiği tebliğ edildi. Yerel Yönetim ayrıca hayvanın rahatça dolaşabileceği 500 m² lik bir alan sağlanmasını da çiftlik sahibinden talep etti.

        Olayın mahkemeye taşınması da, çiftlik sahibinin bu taleplere karşı çıkmasıyla oldu. Trier Eyalet Mahkemesi ikinci bir eşeğin çiftliğe alınması yönünde karar alırken eşek için ayrılması gereken alanın 500 m² değil 50 m² olması gerektiğine hükmetti.

        Çiftlik sahibinin mahkemenin bu kararına itiraz hakkı bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa