Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail, İsrail protestosuna Yahudilerden destek, Filistin, İsrail Filistin, Gazze, Gazze saldırısı, İsrail Gazze'ye saldırıyor, İsrail saldırıları protesto edildi.

        Londra'nın Kensington semtindeki İsrail Büyükelçiliği binası önünde toplanan binlerce kişi, "Bombalamayı durdur, Öldürmeyi Durdur, Özgür Filistin" sloganıyla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarını protesto etti.

        İngiltere'deki "Stop the War Coalition" (Savaşa Son Koalisyonu) sisimli sivil toplum örgütünün düzenlediği protestoya, aralarında İngiltereli Müslümanlar Girişimi, Avrupa İslam Forumu, İngiltere Filistin Forumu ve Filistin Dayanışma Platformu olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

        Protestoya, Türk vatandaşları da Türk bayrakları ile destek verdi.

        YAHUDİ HAHAMLARDAN PROTESTOYA DESTEK

        Gösteriye Filistin bayrağı taşıyan Yahudi hahamları da destek verdi. Bir otobüsün üzerinde Filistin bayrağı ile çıkan Yahudi haham, zafer işareti yaparak kalabalığı selamladı. Hahamın elinde taşıdığı "Musevilik siyonist devleti ve savaş suçlarını reddeder" yazılı pankart dikkat çekti.

        Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestonun yapıldığı cadde araç trafiğine kapatıldı. Grup, yaklaşık iki saat süren protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        ÖLÜ SAYISI 121'E ULAŞTI

        İsrail'in, pazartesi gününden bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarında, ölü sayısının 121'e yükseldiği bildirildi. Açıklama, Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'dan geldi.

        ASKERİ MAHKEME BİNASI VURULDU

        İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki askeri mahkemeye ait 3 katlı binayı vurdu. Saldırı sonucunda bina tamamen yıkılırken, çevredeki bazı evlerde de ciddi hasar meydana geldi. Gazze'deki tıbbi kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

        GAZZE'DEN AYRILMAK İSTEYEN TÜRKLERE DUYURU

        Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu, Gazze'den ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmak istemeleri halinde yardımcı olunacağını duyurdu. Konsolosluğun internet sayfasından yayımlanan duyuruda, "Gazze'den çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirmenin yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimizle veya Kudüs Başkonsolosluğumuzla veya Bakanlığımızın 24 saat hizmet vermekte olan Konsolosluk Çağrı Merkeziyle irtibata geçmeleri rica olunur" denildi.

        Gazze'de 120 Türk vatandaşı bulunuyor. Bunlardan bir kısmı sivil toplum kuruluşlarında çalışanlardan, bir kısmı da Filistinlilerle evlilik yoluyla Gazze'ye yerleşen Türklerden oluşuyor.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa