Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

        İsrail'in Gazze saldırıları, ABD'nin başkenti Washington'da çok sayıda kişi tarafından protesto edildi.

        Sivil toplum kuruluşları Code Pink, Amerikan Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi ve Washington Barış Merkezi organizasyonuyla İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Filistin'e özgürlük", "İsrail terörizmini finanse etmeyi durdurun", "Gazze'ye ablukayı sona erdirin" yazılı dövizler taşıdı. Ellerinde Filistin bayrakları da taşıyan protestocular, "Gazze'ye özgürlük", "İşgal sona ermek zorunda" sloganları attı. Farklı etnik kökene sahip kişilerin katıldığı protestoya Siyonizm karşıtı Yahudiler de destek verdi.

        Polis büyükelçilik önünde geniş güvenlik önlemi alırken, büyükelçiliğin bulunduğu caddeden araçların geçişine kontrollü müsaade edildi.

        Protestolarda yapılan konuşmalarda, İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarının bir an önce sona erdirilmesi ve ABD'nin İsrail'e yönelik yardımlarının bitmesi gerektiği vurgulandı.

        Göstericilerden Blake Selzer, yaptığı açıklamada, Gazze'de masum insanların İsrail saldırılarında öldürülmesine tepki göstermek için eyleme katıldığını söyledi. Selzer, "İsrail'in artık bu katliamlarına son vermesini istiyoruz. Daha kaç masum küçük yaşta, yürümeye başlamamış çocuğun ölmesi lazım. Bu vahşetin durdurulması gerekiyor artık" diye konuştu.

        Code Pink temsilcisi Medea Benjamin de Gazze'ye yönelik saldırıların haksızlığını duyurmak için protestoyu organize ettiklerini belirterek, "Gazze'ye yönelik saldırılar sadece insani durumun daha da kötüleşmesine neden oluyor. Bu haksız saldırıların bir an önce sona ermesini gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa