Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gazze için BM'ye acil toplanma çağrısı,İİT'den BM'ye acil toplanma çağrısı,İslam İşbirliği Teşkilatı'nden BM'ye acil çağrı,İslam İşbirliği Teşkilatı BMGK ve BM'nin acil toplanmasını istedi

        İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in Gazze saldırılarının soruşturulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM İnsan Hakları Konseyi'nin olağanüstü toplanmasını istedi.

        İİT'den yapılan açıklamaya göre, İİT Yürütme Komitesi, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki genel merkezinde, Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantı düzenledi.

        Toplantıda, İsrail'in Gazze saldırıları, Filistin halkına yönelik ihlalleri ve Filistinlilerin güvenliğinin sağlanması konuları ele alındı. BMGK ve BM İnsan Hakları Konseyi'nden olağanüstü toplanması talep edildi. İİT'nin Cenevre'deki büyükelçilerinden ise İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları ve suçlarının soruşturulması amacıyla uluslararası bir heyet oluşturulması hedefiyle BM bünyesinde oturum düzenlenmesi için harekete geçmeleri istendi.

        Uluslararası topluma ise İsrail'in "keyfi" saldırılarını durdurma çağrısı yapıldı.

        Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

        İsrail ordusunun 4 günden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 86 kişi ölmüş, 570 kişi yaralanmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa