Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "Beceriksiz, özür dile ve istifa et", maliki barzani, Barzani'nin sözcüsünden Maliki'ye: Beceriksiz, özür dile ve istifa et, barzaninin sözcüsünden malikiye sert yanıt, malikiye eleştiri, barzaniden malikiye eleştiri

        Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, sözcüsü aracılığıyla Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin "Terörist grupların liderleri Erbil'dedir" sözlerine yanıt verdi. Sözcü, "Halktan özür dile ve istifa et. Ülkeyi viraneye çeviren biri olarak Irak'ı krizden çıkaramazsın" dedi.

        Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Resmi Sözcüsü Ümit Sabah, IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin merkezi haline geldiğini savunan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye sert çıktı.

        Maliki'nin haftalık konuşmasında, Kürdistan bölgesiyle ilgili asılsız ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Sabah, "Maliki'nin bu sözlerine baktığımızda şunu anlıyoruz ki bu kişi, ciddi bir bunalımdadır ve dengesini kaybetmiştir. Bütün çabası ve gayreti, başarısızlığına ve çöküşüne bahaneler bulmaktır. Kendi siyasi beceriksizliğini ve iflas politikasını başkalarına mal etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

        "ÖZÜR DİLE VE İSTİFA ET"

        Maliki'nin, "Erbil, IŞİD, Baas kalıntıları, El Kaide ve silahlı militanlarının propaganda merkezine dönüştü. O terörist grupların liderleri şu an Erbil'dedir" şeklindeki sözlerini değerlendiren Sabah, şunları kaydetti:

        "Erbil, IŞİD ve benzeri örgütlerin yeri değildir. IŞİD'lilerin merkezi, senin yanındadır. Irak'ın topraklarını ve ordunun 6 askeri fırkasının silahlarını ve teçhizatını, IŞİD'e teslim eden ve bu örgütü güçlendiren sensin. Eski Baaslı generalleri sen etrafında topladın ve bunlar, Musul'u bir saat bile savunamadılar. Şimdi nasıl ve hangi yüzle ekranlara çıkıp konuşabiliyorsun Sana sadece şunu söylemek istiyoruz: Irak halkından özür dile ve istifa et. Ülkeyi viraneye çeviren biri olarak Irak'ı krizden çıkaramazsın."

        Sabah, Erbil'in zulme uğramış ve mağdur olmuş halklar için bir sığınak haline gelmesinin kendileri için bir gurur vesilesi olduğu belirterek, "Bu halk, daha önceki diktatörlerden çok çekti, şimdi senin diktatörlüğünden çekiyor. Daha önceleri başka diktatörlerden kaçıyordu, şimdi ise senden kaçarak Erbil'e sığınıyor" görüşünü bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa