Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail tankları Gazze sınırında, İsrail, Filistin, Gazze, İsrail - Filistin, Gazze'ye saldırı, İsrail Gazze'ye saldırıyor.

        İsrail'in Gazze sınırına yığdığı askeri birliklerin, kara operasyonuna başlamak üzere talimat beklediği açıklandı.

        İsrail savaş uçaklarının üç gündür Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 98'e yükselirken, İsrail'in bölgede olası bir kara harekatı için yaptığı hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi.

        İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada, "Piyade birlikleri ve zırhlı araçlar Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek üzere sınırda hazır şekilde verilecek emri bekliyor" dedi.

        Adraee, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Gazze için hazırlanan müdahale planının kara operasyonunu da içerdiğine dikkati çekerek "Plan hükümet tarafından bir bütün olarak kabul edildi. Dolayısıyla kara operasyonu da bugün, yarın veya uygun görülen en kısa zamanda başlayabilir" ifadelerini kullandı.

        İsrail'de hükümetin 40 bin yedek askerin orduya alınmasına yeşil ışık yaktığına da değinen Adraee "Ancak yedek askerlerden henüz sınırlı sayıda bir kısım silah altına alınmış durumda" diye konuştu.

        Adraee, gidişatın kara operasyonunu gösterdiğini vurgulayarak "Hamas'ın uzun menzilli füzelerle İsrail şehirlerini vurması bunu kaçınılmaz kılıyor. Ancak söz konusu müdahale işgal değil, kara operasyonu olacaktır" şeklinde konuştu.

        ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

        İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e yükseldi. İsrail ordusunun saldırıları artarak sürüyor. İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda 23'ü çocuk, 12'si kadın 98 kişinin öldüğü, 530 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

        "BU BİR SOYKIRIM"

        Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’de ‘soykırım’ yaptığını söyledi.

        Batı Şeria’daki Ramallah kentinde düzenlenen kriz toplantısında konuşan Abbas, “Bu bir soykırım. Ailelerin tamamının öldürülmesi İsrail’in Filistinli halkımıza karşı soykırımıdır” dedi. Bu arada Filistin, Suudi Arabistan ve Kuveyt, saldırıların durması için BM Güvenlik Konseyi’ne toplantı çağrısı yaptı.

        İSRAİL UÇAKLARI HÜKÜMET BİNALARINI BOMBALIYOR

        İsrail savaş uçakları, Gazze'deki İçişleri Bakanlığına ait binalara hava saldırısı düzenledi.

        Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanının ofisine üç füze fırlatıldı. Yıkılan üç katlı binanın çevresindeki evler de zarar gördü.

        İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Rimal semtinde ve Deyr el-Belah kentinde İçişleri Bakanlığına bağlı İç Güvenlik Biriminin merkezlerini de bombaladı.

        Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, hükümet binalarının hedef alındığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

        İsrail savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren tarım arazilerini ve yerleşim yerlerini hedef alan yaklaşık 70 hava saldırısı düzenledi. Askeri uçak ve helikopterler hala Gazze üzerinde alçaktan uçuş yapmaya devam ediyor.

        İSRAİL DENİZ KUVVETLERİ'NDEN GAZZE ŞERİDİ'NE YENİ SALDIRI

        İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Gazze Şeridi'ne 10'dan fazla top mermisi attığı bildirildi.

        İsrail Deniz Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin batısında bulunan bölgelere 10'dan fazla top atışı yaptı. Saldırıda ilk belirlemelere göre can kaybı olmazken, bazı ev ve ekili araziler zarar gördü.

        Öte yandan, İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, hava ve deniz kuvvetleri tarafından pazartesi gününden beri Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerine düzenlenen operasyonlarda 710 hedefin vurulduğu bildirildi.

        60 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

        Filistin Esirler Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan bin 27 Filistinli'den 60'ı yeniden tutuklandı. Bakanlık, İsrail tarafından başlatılan son operasyonlar kapsamında yaklaşık bin Filistinlinin de gözaltına alındığını belirtti.

        İsrail yönetimi, Ekim 2011'de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" imzalamıştı. Mısır hükümetinin arabuluculuğunda yapılan anlaşmada, Hamas hareketinin elinde bulunan İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerindeki bin 27 Filistinli serbest bırakılmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa