Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Her kapıyı açıyor, İsveç pasaportuyla neredeyse her ülkeye giriş yapılabiliyor, İsveç pasaportu her kapıyı açıyor

        Avukatlık bürosu Henley & Partners'ın yapığı bir çalışmaya göre dünyayı gezmek için en ideal pasaportlardan birini İsveç vatandaşları taşıyor. İsveç pasaportu ile bir vizeye gereksinim duymaksızın neredeyse bütün ülkelere gidilebiliyor.

        Henley & Partners, hangi ülkenin pasaportunun en çok kapıyı açtığını gösteren bir liste yayımladı. Buna göre ilk sırayı paylaşan İsveç, İngiltere ve Finlandiya pasaportları ile 219 ülkeden 173'üne vizesiz girilebiliyor.

        2014 Henley & Partners Vize Kısıtlamaları Endeksi'ne göre, vizesiz seyahat etme özgürlüğünden en az faydalanabilenler ise Pakistan, Somali, Irak ve Afganistan vatandaşları. Listenin en sonunda yer alan Afganistan vatandaşları sadece 28 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor.

        Listenin ilk 10 ülkesinden dokuzu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden oluşuyor. AB'de olmayan ülkelerden sadece ABD ilk on ülke arasında yer alıyor.

        Listede aynı sırada bulunan Türkiye, St. Lucia ve Güney Afrika vatandaşlarının vizesiz girebildikleri ülke sayısı ise 94.

        Listede ilk 10'da yer alan ülkeler:

        İsveç

        Finlandiya

        İngiltere

        Danimarka

        Almanya

        Lüksemburg

        ABD

        Belçika

        İtalya

        Hollanda

        Listede son 10'da yer alan ülkeler:

        Lübnan

        Sri Lanka

        Sudan

        Nepal

        Eritre

        Filistin

        Pakistan

        Somali

        Irak

        Afganistan

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa