Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriyeli muhaliflerden Cenevre-3 konferanası açıklaması

        SMDK, Rusya'nın, Suriye krizindeki tutumunu değiştirmesi durumunda düzenlenmesi muhtemel bir Cenevre-3 Konferansı'na katılmayı görüşebileceğini duyurdu.

        Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) sözcüsü Luey Safi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Suriye krizindeki tutumunu değiştirme konusunda Rusya'yı ikna etmesi durumunda konferansa katılmayı görüşebileceklerini belirtti.

        SMDK'nın Rusya'dan, Suriye krizine siyasi çözüm konusunda Esad rejimine baskı yapmasını veya rejim üzerindeki uluslararası korumayı kaldırmasını istediğini aktaran Safi, Rusya'nın, siyasi çözüm konusunda ısrarlı tutumunu görmeleri halinde muhtemel bir Cenevre-3 Konferansı'na katılmayı tartışabileceklerini kaydetti.

        Safi ayrıca "Ancak şu ana kadar, Rusya'nın tutumunu değiştirme ihtimali zayıf görünüyor" ifadesine yer verdi.

        Birtakım basın yayın organlarında, "BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görevinden istifa etmeden önce Suriye krizine çözüm bulunması amacıyla Cenevre-3 Konferansı'nın düzenlenmesi için ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Chirman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile görüşme gerçekleştirmek için çaba harcadığı" yönünde iddialar yer almıştı.

        Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi amacıyla birinci turu 22-31 Ocak'ta yapılan Cenevre-2 Konferansı'nın ikinci tur görüşmeleri 10 Şubat’ta İsviçre'nin Cenevre kentinde başlamış, 15 Şubat’ta sonuç alınamadan sona ermişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa