Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa NATO'ya Danimarkalı genel sekreter, Jens Stoltenberg NATO genel sekreterliğine getiriliyor.

        Norveç’te eylül ayında yapılan genel seçimlerde yenilgiye uğrayan eski başbakan Jens Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterliği’ne getirilmesi konusunda üye ülkeler arasında anlaşma sağlandı. ABD ve Almanya’nın isteği üzerine Stoltenberg’ın NATO Genel Sekreterliği’ne aday gösterildiği öğrenildi.

        NATO ülkeleri büyükelçileri de oybirliği ile Stoltenberg’i NATO Genel Sekreterliği’ne getirme kararı aldı. Norveç Başbakanı Erna Solberg, Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterliği’ne getirileceğini birkaç gün önce söylediğini hatırlatarak “Jens Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterliği’ne getirilmesi; AB, ABD ve Batı ülkelerinin güvenliği açısından çok önemlidir” dedi.

        RASMUSSEN Mİ ÖNERDİ?

        55 yaşındaki Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterliği’ne atanmasında Anders Fogh Rasmussen’in çok etkili olduğu söyleniyor. Rasmussen’in Stoltenberg’i Obama’ya önerdiği, bu nedenle de karşısına başka aday çıkarılmadığı öne sürüldü. Stoltenberg, ilk kez 1993 yılında milletvekili seçildi. 1993-1996 yılları arasında enerji bakanlığı, 1996-1997 yılları arasında maliye bakanlığı, 2000-2001 yılları ve 2005-2013 yılları arasında başbakanlık görevlerinde bulundu.

        Stoltenberg, 2001 yılında siyasi lider olduğu İşçi Partisi’nde 2002 yılından bugüne kadar genel başkan olarak görev yapıyordu. Jens Stoltenberg’in NATO Genel Genel Sekreterliği, ülkede büyük sevinç yarattı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa