Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Fabius, Fas Dışişleri Bakanı'ndan özür diledi,Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'dan özür diledi

        Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, başkent Paris'teki Charles de Gaule Havaalanı'nda üzeri aranan Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'dan özür diledi.

        Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fabius'un, Mizvar'ı telefonla arayarak yapılan kötü muameleden dolayı özür dilediği bildirildi. Açıklamada, Fabius'un olaya "derhal" müdahale ederek İçişleri Bakanlığı ve havaalanı yetkililerinden diplomatik kurallara riayet etmelerini istediği belirtildi.

        Fas Dışişleri Bakanı Mizvar, çarşamba günü transit geçiş için Charles de Gaule Havaalanına inişi sonrasında diplomatik pasaporta sahip olmasına rağmen üzeri aranmıştı. Havaalanı görevlileri, güvenlik kontrolü için bakanın ceket, kemer, ayakkabı ve çoraplarını çıkarmasını talep etmişti.

        İki ülke arasındaki ilişkiler geçen ay Fransa'da Fas İstihbarat Servisi Başkanı Abdüllatif Hamuşi'nin işkence iddialarıyla ilgili ifadeye çağrılması sonrası gerilmişti. Fas Adalet Bakanlığı bunun üzerine Fransa ile olan hukuki işbirliğini askıya aldığını açıklamıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa