Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Truva'yı Yunan'a kaptırdık!

        Alman Metro AG’ ye bağlı Galeria Kaufhof Mağazalar Zinciri, Avrupa Kupası için hazırladığı reklâmlarda Truva’yı Yunanistan’ın simgesi, Arap demliğini de Türkiye’nin simgesi olarak gösterince Türklerin tepkisini çekti.

        Avrupa Kupaları için düzenlediği reklâm kampanyasının afişlerini, Almanya çapındaki tüm tiren istasyonlarına asan Alman Galeria şirketinin reklâm kampanyasında yaptığı kültür cahilliğine tepki gösteren Worms Üniversitesi İşletme Öğrencisi Onur Tuna Sevgi (27), ‘’Galeria şirketinin yaptığı beni çok sinirlendirdi. Arap çaydanlığını Türk bayrağının altına koymuşlar. Yunan bayrağının altına da bizim Çanakkale’deki Truva Atını koymuşlar. Yunan Akropol’ünü bizim beş yaşındaki çocuk bile bilir, bir bunlar akıl edememiş. Bu kadar cahillik ancak Avrupalının çokbilmişliği ile olur. Yukarıdan aşağıya ön yargı dolu bu afişi yapanlar kınıyorum. Kültür Bakanlığı ülkemizin imajını doğru yansıtmayan bu kampanyaya derhal el atmaya çağırıyorum,’’ şeklinde afişe tepkisini dile getirdi.

        "Bu kadar cahillik ancak Avrupalının çokbilmişliği ile olur" diyen Onur Sevgi Tuna, Kültür Bakanlığı’nı olaya el atmaya çağırıyorum, ülkemizin imajı doğru yansıtılmıyor, şeklinde tepkisini dile getirdi.

        Vedat Ali Aydın-Almanya

        vedataliaydin@haberturk.com

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa