Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi'nin Obama endişesi

        Libya lideri Muammer el Kaddafi, ABD’nin Demokrat Partili başkan adayı Barack Obama’nın, seçilmesi durumunda, siyahlığının getirdiği aşağılık kompleksiyle “beyazlardan daha kötü davranabileceğini” savundu.

        ABD askerlerinin ülkesinden çıkmasının 38. yılı dolayısıyla Trablus dışındaki eski bir ABD üssünde düzenlenen törende konuşan Muammer el Kaddafi, “Obama’nın, aşağılık kompleksine sahip bir siyah olmasının, kendisini beyazlardan daha kötü davranmaya sevketmesinden endişe ediyoruz” dedi.

        Bunun bir trajedi olacağını belirten Kaddafi, “Bir siyah olarak kendisiyle gurur duymasını ve tüm Afrika’nın arkasında olduğunu hissetmesini istiyoruz, çünkü aşağılık kompleksi doğrultusunda hereket ederse geçmişte beyazların uyguladığından daha kötü bir dış politika yürütecektir” diye konuştu.

        Kaddafi, Obama’nın, Filistinliler gibi zayıf ve yoksul halkları destekleme politikası izlemesi ve Arap dünyasındanki ABD ajanlarından çok özgür Arap halklarının dostu olması gerektiğini kaydetti.

        Libya lideri, başkan adayını, İsrail’e 300 milyar dolarlık yardım önerisinde bulunurken bu ülkenin nükleer silahlarından sözetmemesi dolayısıyla eleştirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa