Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Bush artık saldıramaz"

        Ülkenin güneyinde yer alan Çaharmahal Bahtiyari eyaletinde halka hitap eden Ahmedinejad, ABD Başkanı Bush’u İran’a saldırı planı yapmak ve mevcut hükümeti düşürmeye çalışmakla suçladı. Ahmedinejad ayrıca, Avrupalıların İran’ın sesini duymayı dört gözle beklediğini söyledi.

        “Afganistan ve Irak’tan sonra üçüncü hedef olarak İran’ı belirlediler” diyen Ahmedinejad, şöyle konuştu: “Onların baştan beri hedefleri İran’dı. Önce İran’ın doğusunu ve batısını işgal edip, İran halkına darbe vurmayı düşünüyorlardı. (ABD Başkanı Bush) Geçen yıl İran’a saldırmak için komutanlarını teşvik etti. Füzelerle saldırmayı düşündü, ama komutanları buna karşı çıktı. Hava saldırısı istedi, yine komutanları kabul etmedi. Artık senin dönemin bitti, İran halkına karşı hiçbir şey yapamazsın. İran topraklarının bir santimetrekaresine dahi zarar veremezsin.”

        İran’a saldırmayı planlayanların “iyi düşünmesi” gerektiğini söyleyen Ahmedinejad, “İran-Irak savaşı sırasında bütün ülkenin cepheye gitmesi gerekiyordu. Ama şunu iyi bilsinler ki, İran’a saldırmaya kim cesaret ederse, ki hiç kimse buna cesaret edemez, onlara gerekli cevabı sadece Çaharmahal Bahtiyari eyaletinin gençleri verecek güce sahiptir” diye konuştu.

        DÜŞMANLARIN KOMPLO DÜZENLEME YILI

        İran’ı tehditle yolundan çeviremeyenlerin başka yollara başvurduklarını söyleyen Ahmedinejad, “Bu yıl düşmanların bize karşı komplo düzenleme yılı. Ama hedeflerine ulaşamayacaklar. Ahmedinejad, “Amerikalılar ülke içinde ve dışındaki yandaşlarıyla İran halkının iradesini kırmaya çalışıyor, yani halk oyuyla iktidara gelen bir hükümeti devirmek istiyor. Bunlar çocukça oyunlar. Birkaç gün önce bir haber gördüm ‘Yazd şehrinde artık tuz bulunamıyor’ diye. Çok şaşırdım, Yazd İran tuzunun merkezidir. Tek başına bütün dünyanın tuzunu karşılayabilecek bir şehirdir. ‘Çay bulunamıyor, kilosu 30 dolar civarına çıktı, toz şeker yok’ dediler. Ticaret bakanımız stoklarımızın dolu olduğunu açıkladı. Bunların hepsi komplo.”

        AVRUPALILAR İRAN’IN SESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

        Konuşmasında, BM Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) geçen hafta Roma’da yapılan zirvesine katıldığını anımsatan Ahmedinejad, “tarihte ilk kez bir İran cumhurbaşkanının Avrupa’nın göbeğinde 800 gazetecinin izlediği büyük bir zirvede sıcak bir şekilde karşılandığını” söyledi. “Avrupalıların İran’ın sesini duymayı dört gözle beklediğini” kaydeden Ahmedinejad, şöyle konuştu: “Konuşmamdan sonra çok sayıda katılımcı, ‘Biz Avrupa’da yaşıyoruz, ama İran halkını seviyoruz. Sizin açıklamalarınız aynı bizim düşüncelerimiz’ dediler. Bazı bilim adamlarıyla da görüştüm, onlar da aynı şeyleri söylediler. ‘İran halkının görüşleri bizim görüşlerimizle örtüşüyor, ama buraya siyonistler hakim. Ama dünyanın yüzde 70’i sizin gibi düşünüyor’ dediler.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa