Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ahmedinejad zafer kazanmış gibi

        İran'ın güneyinde yer alan Çaharmahal Bahtiyari eyaletinde halka hitap eden Ahmedinejad, Batılı ülkelerle gerginliğe neden olan nükleer programa değinirken, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin İran'ı engellemek için ellerinden geleni yaptığını ancak başarılı olamadığını kaydetti.

        "İran halkı geri adım atmadı, direndi ve zafere ulaştı'' ifadesini kullanan Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Düşmanlarımız artık hiçbir şey yapamaz. Son iki-üç yılda bütün güçlerini kullandı, uluslararası kurumları da çıkarlarına alet edip bize karşı yaptırım kararı aldılar. İslam Devrimi'nden beri de en ağır ekonomik yaptırımları uyguluyorlar. Hatta bizi zaman zaman askeri saldırıyla da tehdit ettiler. Tehditle, psikolojik savaş, siyasi baskı ve propagandayla İran halkını kendi nurlu yolundan vazgeçirmek istediler ancak başarılı olamadılar.''

        İran'a karşı bazı komplo ve planlar hazırlandığını, bunların boşa çıktığının Batılı ülkeler tarafından da görüldüğünü söyleyen Ahmedinejad, ''İran halkı bütün darboğazları geride bıraktı ve nükleer konuda zirveye ulaştı. Düşmanlarımız artık İran halkına engel olamazlar'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa