Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sudan'da uçak kazası

        Sudan'ın başkeni Hartum'da havaalanına inerken kaza yapan yolcu uçağı hakkında açıklamada bulunan havaalanı tıp hizmetleri başkanlığı görevini yürüten Tümgeneral Muhammed Osman Mahcub, daha önce kazada 120 ölü bulunduğu hakkında yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu söyledi.

        Mahcub basına yaptığı açıklamada, yolcu ve mürettebat toplam 217 kişiyi taşıyan uçaktan şimdiye kadar 28 yolcunun cesedinin çıkarılarak hastane morguna kaldırıldığını, 123 yolcunun da kazadan sağ kurtulmayı başardığını söyledi.

        Mahcub'un son açıkladığı rakamlara göre uçakta bulunan 66 kişinin akıbeti henüz kesinlik kazanmadı.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Şam'dan havalanarak önce Amman'a inen ve ardından rotasını Hartum'a çeviren uçağın, kötü hava koşulları öne sürülerek öncelikle Port Sudan'a yönlendirildiği, ancak daha sonra hava koşullarının düzelmesiyle yeniden Hartum'a döndürüldüğünü dile getirdi. Kule ile yapılan görüşmelerin ardından Hartum Havalimanı'na iniş yapan uçağın pilotu, inişin tamamlanmasının ardından son olarak kule ile yeniden bir temas kurdu ve taksi işlemine başladığı sırada

        hangi körüğe yanaşacağına ilişkin bilgi istedi. Tam bu sırada uçağın sağ motorunda yangın çıktı ve ardından yaşanan patlamayla uçak ikiye bölündü. Kabin bölümünü saran alevlerin ardından, sivil savunma ekiplerinin yardımıyla acil çıkış kapılarını açmayı başaran mürettebat, çok sayıda yolcunun hayatının kurtulmasını sağladı.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa