Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Saldırı planını önce internetten yollamış

        Bir polis sözcüsü, 7 kişiyi öldüren ve 17 kişiyi yaralayan 25 yaşındaki Tomohiro Kato'nun cep telefonuyla saldırı planını anlatan mesajları internetteki sitelere gönderdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

        Sözcü, Kato'nun ülkenin orta kesimindeki Şizuoka'da bir oto yedek parça fabrikasında geçici sözleşmeyle çalıştığını belirtti.

        Japon basını, mizah kitaplarına ve video oyunlarına ilgi duyduğu belirtilen Kato'nun bazı mesajlarını yayımladı. Okul yıllığında kendini "bir süper kahraman" olarak tanımlayan Kato, mesajlarının birinde, "İnsanların üzerine aracımı süreceğim ve araç yeterli olmazsa bıçak kullanacağım. Hoşçakalın." diye yazıyor.

        Bunların arasında Kato'nun, "27 Mayısta Akihabara'da felaket" başlıklı bir mesajının bulunduğu belirtilen haberlerde, Kato'nun buna benzer 30 kadar mesajı çeşitli internet sitelerine gönderdiği kaydedildi.

        Okulunda sevilen ve çalışkan bir öğrenci olan Kato'nun iş yeri olan Kanto Auto Works şirketinin sözcüsü de, Kato'nun geçen Cuma günü ortadan kayboluncaya kadar işe geldiğini ve sorunsuz çalıştığını belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa