Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın en iyi kenti neresi?

        Danimarka’nın beşkenti Kopenhag, "hayat kalitesi" açısından "dünyanın en iyi şehri" seçildi. İlk üç sıralamada Muhih ve Tokyo da bulunuyor. Dünyanın en iyi 20 kenti sıralamasına Türkiye’den herhangi bir kent giremedi.

        Monocle adlı İngiliz dergisince yayınlanan araştırmada "hayat kalitesi" açısından Kopenhag dünyanın en iyi şehri seçildi. Dünyanın en iyi 20 kenti sıralamasında Kopenhag, Munih ve Tokyo’nın ardından şu kentler de yer aldı: Zürih, Helsinki, Viyana, Stockholm, Vancouver, Melbourne, Paris, Sydney, Honolulu, Madrid, Berlin, Barcelona, Montreal, Fukuoka, Amsterdam, Minneapolis, Kyoto.

        İngiliz Independent gazetesine göre, sabahın birinde iyi kalite bir kadeh şarap bulabilmenin kolaylığından, mimari ve sinema salonlarının sayısına kadar bir çok faktöre bakılarak, Kopenhag yaşam kalitesi ve zirvede olan tasarım merkezi olma özeliğiyle birinci seçildi.

        Dergi, şehrin yoğun olarak planlanması, sorunsuz ulaşım sistemi ve alt yapısına ek olarak, çağdaş binalarını, birinci sınıf restoranlarını ve çevreyle ilgili konulara yenilenmiş bir bakış açısıyla bakmasını övdü. Geçen yıl ikinci sırada bulunan Kopenhag, çevre alanındaki yaptığı çalışmalardan dolayı 2008’de birinciliğe yükseldi.

        Araştırma sonucunda Paris en iyi küresel şehir seçilirken, Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, şehrin şöhretini “uluslararası siyasi merkez" olarak yenilemesiyle övgüye değer bulundu.

        Haberde, Madrid’in ise bürokrasi konusundaki kötü şöhretini bertaraf ettikten sonra iş dünyası açısından en iyi şehri seçildiği bildirildi. Sanatla daha çok ilgilenen gezginlerin ise Berlin’e gitmeleri önerilerek, şehrin en iyi kültür kenti seçildiği okuyuculara duyuruldu.

        ANKA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa