Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'da 'Rize' operasyonu

        İngiltere polisi (Scotland Yard) 2 yıllık takip sonucunda ülke tarihinin en büyük organize suçla mücadele operasyonuna imza attı. Londra’da faaliyet gösteren uyuşturucu ve fuhuş mafyasının kara para aklamak için satın aldığı mücevher, sanat eseri, altın gibi değerli eşyaların bulunduğu 7 bin kasaya baskın yapıldı. Scotland Yard, bu operasyon için çok ilginç bir de isim seçti: Operation Rize...

        Polisten net açıklama yok

        Operasyonun adı Rize olunca akla hemen Londra’da fuhuş ve uyuşturucunun yüzde 90’ını kontrol eden Türk mafyası geldi. Ancak Scotland Yard müfettişleri, baskınların kimi hedef aldığını ve şimdiye dek hangi uyruktan mafya üyelerinin tutuklandığına dair bir açıklama yapmaktan kaçındı. VATAN’a konuşan Scotland Yard Basın Ofisi yetkilileri de yakalanan kişiler arasında Türk bulunup bulunmadığı konusunda bilgi veremeyeceklerini kaydetti. Operasyonun adının ise “tesadüfen” böyle seçildiğini belirtmekle yetindi..

        Kasaların yıllığı 200 dolar

        İngiliz Mirror gazetesi; Park Lane, Hampstead ve Edgware kentlerindeki 3 özel kasa şirketine düzenlenen baskınlar sonrasında mafya üyeleri tarafından kullanılan 7 bin kasanın tümünün açılmasının ardından tam 5 milyar dolarlık bir servetle karşılaşılabileceğini yazdı. Daily Mail gazetesi ise kasa şirketlerinin sahibi olan iki Güney Afrika asıllı İngiliz vatandaşının, özel kasaları çetelerin kullanımına açmaktan gözaltına alındığını duyurdu. Mafyanın kasalarda sakladığı değerli eşyalar için yılda sadece 200 dolar ödediği ortaya çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa