Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bu kadın ABD'nin gündemine oturdu

        Adı Carol McCain. 70 yaşında. ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Virginia Beach kasabasında bir bungalovda yaşıyor. Yıllardır kimsenin tanımadığı bu kadın artık Amerika'nın gündemine oturdu. Çünkü o, yıllardır suskunluğunu koruyan, hiç dikkat çekmeden yaşayan terk edilmiş bir eş.

        ABD'de, Cumhuriyetçiler'in adayı John McCain'in ilk eşi. 1965'te John McCain'le evlendiğinde Carol, başarılı bir yüzücu ve modeldi. İlk yıllarında mutlu bir evlilikleri ve üç çocukları oldu.

        Ancak Vietnam savaşı patlak verdiğinde, o günlerde genç bir pilot olan John McCain, Vietnem'a gitti. 1968'de, Vietnem köylerinin üzerine bombaları yağdırırken uçağı isabet aldı ve düştü. McCain savaş esiri olarak tam 5 yıl boyunca Hanoi'de bir cezaevinde tutuldu.

        İşte bugünlerde seçim kampanyasını da buna dayandıran McCain, orada gördüğü işkenceleri, korkunç şartları anlatıyor. Ancak o dönemle ilgili büyük sırrını çok iyi gizliyor.

        McCain cezaevindeyken, eşi Carol da bir Noel günü, buzlu bir yolda arabasıyla kaza geçirdi. Kazadan yaralı olarak kurtuldu ama aylarca hastanede yattı. Hastaneden ancak tekerlekli sandalyeyle çıkabildi.

        1973'te McCain evine döndüğünde, tekerlekli sandalyede, çirkinleşmiş, epeyi kilo almış bir eş buldu. 7 yıl sonra, 1980'de McCain, Carol'dan boşandı. Boşandıktan sadece 1 ay sonra ise, uzun süredir birlikte yaşadığı Cindy Hensley ile evlendi.

        ABD'nin en zengin adamlarından Jim Hensley'in kızı olan Cindy ile dört çocukları oldu.

        Carol ise bir süre çocukları için nafaka aldı. Daha sonra ise McCain'ın hayatında hiç yer almamış gibi yaşadı. McCain de onu aramadı. Bu süre içinde Carol toplam 23 ameliyat geçirdi. Şimdi zar zor da olsa yürüyebiliyor. Ama eski kocası ve üç çocuğunun babası tarafından tamamen unutulmak hala canını acıtıyor. Medya onu buldu. Ama Carol sadece McCain'in ilk eşi olduğunu doğruladı, fazla konuşmak istemedi.

        Buna rağmen, boşanmalarından 28 yıl sonra ortaya çıkan bu kadın, şimdi Amerikan başkan adayı McCain'ın kabusu oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa