Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Hamile baba' doğuma hazırlanıyor

        10 yıl önce cinsiyet değiştiren ve tamamen erkek görünümüne kavuşan Thomas Beatie, dört hafta sonra bir kız çocuğu dünyaya getirecek. "Hamile baba" Thomas Beatie yapay döllenmeyle başka bir erkekten hamile kaldı.

        Thomas ve Nancy Beatie, evlendikten bir süre sonra çocuk sahibi olmak istedi. Ancak Thomas Beatie’nin erkek olması bu isteklerinin gerçekleşmesini geciktirdi. Çift yardım talep ettikleri sekiz doktor tarafından reddedildi. Beatie’nin cinsiyet değiştirmiş olmasını normal karşılayan tek bir doktor olmuş; Dr. Kimberley James. James Beati’yi kabul etmiş. Şimdi en az Beatie kadar ünlü olan doktor, “Çok normal bir doğum ve bebek sağlıklı. Bunda bir sorun görmüyorum” diyor.

        Bir kız çocuğu bekleyen Beatie, 10 yıl önce meme ameliyatı olmuş, süt bezlerini aldırmış ve göğüslerini estetik operasyonla düzleştirerek erkek göğüsü görünümüne kavuşturmuş.

        Beş yıldır mutlu bir evlilik yürüttüğünü söyleyen Beatie, çocuk umudunu erkek olmasına rağmen hiç kaybetmemiş. Bu yüzden üreme organlarını aldırmamış. Kendisine, “Neden, eşiniz değil de siz doğurmaya karar verdiniz?” sorusu yöneltildiğinde, cevabı, “Eşimin zaten iki çocuğu var ve ben her ne kadar erkek de olsam doğurmayı istiyorum. Kendimi bildim bileli böyleydim” diyor.

        Beatie’nin bir özelliği daha var: O aynı zamanda eski Hawai güzeli! Ama şimdi o günleri geride bırakmış, doğacak bebeğine yoğunlaşmış. Doğacak kızı için, “O babasının küçük prensesi” diyor ve karnını okşuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa