Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın en büyük restoranı nerede?

        Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Bawabet Dimaşk dünyanın en büyük restoranı unvanı ile Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı.

        Aynı anda 6 bin 12 kişiyi ağırlama imkanı bulunan restoranda gelen müşterilere Suriye başta olmak üzere İtalyan, Çin, Hint ve İran gibi bir çok ülkenin mutfağından lezzetler sunuluyor. Bewabet Dimaşk yetkilileri Türk mutfağını da bünyelerine kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Daha önceki rekor, Bangkok'ta 5 bin kişilik bir restorana aitti. Suriye'nin yaklaşık 30 kilometre dışında bulunan Bewabet Dimaşk Restoranı ulaştığı sayı ile Tayland'daki bu restoranının rekorunu elinden aldı. İç ve dış hacim olarak 54 bin metre kare alan üzerine kurulu bulunan restoranda bin 800 kişi ile müşterilere hizmet veriyor.

        Restoran Müdürü Muhenned El Semen, Cihan'a yaptığı açıklamada Guinnes Rekorlar kitabına girmek için uzun uğraşlar verdiklerini söyledi. Yaklaşık 4 yıl süren çalışmaların neticesi olarak Guinness'ten yetkililerin geldiğini ifade eden El Semen, "Biz dünyanın en büyük restoranı olduğumuzu kanıtlamak için Guinness'e başvurduk. 4 yıl süren çalışmalar neticesinde buraya gelip büyüklüğümüzü tescillediler. Tayland'ın Bangkok'daki restoranın sayısı 5 bin kişiydi bizdeki sayı ise 6 bin 12 kişi. Bu sayı ile Guinness kitabında dünyanın en büyük restoranı olarak kayıtlara girdik" diye konuştu.

        Restoran'da Suriye başta olmak üzere İtalyan, Çin, Hint ve İran gibi birçok ülkenin mutfağından lezzetler sunduklarını ifade eden El Semen, "Restoranımıza Türkiye'den de müşterilerimiz geliyor. Bunun için de kısa sürede Türk mutfağını da bünyemize katmayı düşünüyoruz. Çünkü çok güzel Türk yemekleri var. Gelen Müşterilerimiz de bunu istiyor" diye konuştu.

        Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeden misafir ağırlayan restoran, yeşilliği ve suyu bir arada barındırması dolayısıyla da gelen müşterilerinin beğenisini kazanıyor. Su değirmenleri ve yapay şelaleler ile su sesinin dinlendirici atmosferinde gelen müşteriler sevdikleriyle beraber yemeklerini yiyerek keyifli saatler geçiriyor.

        Bewabet Dimaşk'ın yanı sıra Şam dışındaki bu alanda yaklaşık 15 büyük restoran bulunuyor. Perşembe ve Cuma günlerinde büyük yoğunluğun yaşandığı restoranlarda Suriyeliler tatil günlerinde aileleri ile birlikte yemeklerini yiyerek güzel bir gün geçirme olanağı buluyor. Suriyeliler genellikle haftanın son günü olan Perşembe akşamı ile tatil olan Cuma günlerini dinlenme fırsatı olarak görüyor. Zaruri durumlar dışında misafirin kabul edilmediği bu günlerde Suriyeliler aileleri ile birlikte restoranlara akın ediyor. Akşam saatlerinde restoranlara giden Suriyeli vatandaşlar haftanın iş yorgunluğunu bu şekilde aileleriyle birlikte yemek yiyerek ve eğlenerek geçiriyor. Suriyeliler yemeğin ardından nargilelerini içmeyi de ihmal etmiyor. Yemek gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor.

        Merve Hubey adlı Suriye vatandaşı da ailesi ve eşiyle birlikte güzel bir akşam geçirmek için restorana geldiğini ifade ederek, her hafta Perşembe akşamı ya da Cuma akşamı restorana geldiklerini belirtti. Haftanın yorgunluğunu atmak amacıyla restoranları tercih ettiklerini ifade eden Hubey, "Tatil günleri bizim için fırsat oluyor. Ailemizle birlikte hafta da bir gün olsa bile dışarıda yemek için değerlendiriyoruz. Bizim için kafa dinleme imkanı oluyor. Akşam yemeklerini burada yiyerek ailemizle keyifli bir akşam geçiriyoruz. Böyle restoranların burada bulunması gerçekten bizi memnun ediyor." diyerek memnuniyetini dile getirdi. Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa