Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriyeli muhalfilerin ağır silahları da MİT'in bilgisi dahilinden Türkiye üzerinden elde ettikleri iddia edildi

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Bugüne dek Suriye ve Katar'ın Türkiye üzerinden Suriyeli muhalifleri silahlandırdıkları yönünde pek çok iddia ortaya atıldı. İngiliz Independent gazetesi ise bu iddiaları bir adım öteye taşıdı.

        Gazetenin haberine göre, bugüne dek karaborsadan satın aldıklarını hafif silahları Hatay üzerinden Suriye'ye sokan muhalifler artık daha ağır silahları da Türkiye üzerinden elde ediyor.

        AĞIR SİLAHLAR

        Independent muhabirine konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri üç hafta önce Körfez ülkelerinden gönderilen pek çok silahı Türkiye üzerinden aldıklarını iddia etti. Gelen silahlar arasında Kalaşnikof tüfeklerin yanı sıra, BKC makinalı tüfekler, roket atarlar ve anti-tank silahları da yer alıyor.

        "TÜRKLER SİLAHLANMAMIZI YARDIM EDİYOR"

        Türkiye-Suriye sınırında yaşayan özgür Suriye Ordusu üyesi bir kişi de gemi ile Türkiye'ye getirilen silahların sınıra taşındığını ve Türk yetkililerin bu duruma karışmadığını belirtti. Aynı kişi "Türk hükümeti silahlanmamıza yardım etti" diye konuştu.

        MİT'İN PARMAĞI VAR İDDİASI

        Gazeteye konuşan Ankada'da görevli batılı bir diplomat da silah sevkiyatını doğrulayarak, iddiaları bir adım öteye taşıdı. Batılı diplomat, "silahlar Türkler'in bilgisi dahilinde geliyor" diye konuştu.

        "Resmi olarak bunu asla itiraf etmeyeceklerdir" diyen diplomat, sevkiyatta MİT'in parmağı olduğunu da ileri sürdü. Adı açıklanmayan diplomata göre MİT, silahların aşırı İslamcı grupların eline geçmesini engellemeye çalışıyor ama silahların çoğu Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü'ne yakın muhaliflere gidiyor.

        Gazeteye konuşan bir Türk diplomat ise, Türkiye'nin silah sağladığı yönündeki haberleri yalanlayarak, barılı ülkelerin muhaliflere sadece ölümcül olmayan tachizat sağladığını belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa