Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'in Gazze operasyonu sürüyor

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava operasyonu dördüncü gününe girdi. Bu sabah düzenlenen saldırılarda bir çocuk ile İslami Cihad militanı iki kişini öldüğü açıklandı.

        Öğleden sonra düzenlenen ikinci saldırıda da 2 Filistinli daha öldü. Gazze ilkyardım servisi sözcüsü Adem Ebu Selmiya, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampını vuran İsrail ordusunun ateşinde bir kadın ile bir erkeğin öldüğünü belirtti.

        12 ROKET ATILDI

        İsrail de bu sabah ülkenin güneyine 12 roket atıldığını duyurdu. Roketlerin düştüğü yere yakın alanda okulların olduğu belirtildi. İsrail ayrıca, geliştirdikleri füze savunma sistemi sayesinde 4 günde onlarca roketin etkisiz hale getirildiğini de açıkladı.

        Operasyon devam ederken Çin'den İsrail'e "saldırıları durdurun" çağrısı geldi. Çin Dışişleri Bakanı Liu Weimin, Pekin'in Gazze'deki durumun vehametinden endişeli olduğunu belirterek, "İsrail'i Gazze'ye hava saldırılarını durdurmaya davet ediyoruz. Masum siviller arasında can kaybı olmaması amacıyla ilgili tarafların ateşi keseceklerini umuyoruz" dedi.

        Ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın 15-22 Mart arasında Çin'i ziyaret edeceğini belirten sözcü, bu ziyaretin uzun zaman önce planladığını kaydetti.

        4 GÜNLÜK BİLANÇO

        Bölgede şiddet olayları İsrail'in 9 Mart Cuma günü bir militan komutanını hedef alan hava saldırısıyla tırmanışa geçmişti. Hava saldırısına roket saldırılarıyla misillemede bulunan Filistinlilere, İsrail de hava saldırılarıyla karşılık veriyor.

        4 günde 23 Filistinli hayatını kaybetti, 73 Filistinli de yaralandı. Roket saldırıları nedeniyle 2 İsrailli de yaralandı.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa