Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Esad havadan da vuruyor

        Suriye ordusu, tank ve top gibi ağır silahlardan sonra helikopterleri de ülkedeki sivil direnişi bastırmak için kullanmaya başladı.

        Suriye ordusundan firar ederek muhalif saflara katılan askerler operasyonlarda kullanılan helikopterlerden de sivillere ateş açılmaya başlandığını söyledi. Daha önce Lazkiye kentindeki isyanı bastırmak için savaş gemilerini kullanmakla suçlanan Suriye ordusunun İdlib bölgesine yönelik operasyonları nedeniyle çok sayıda sivilin bölgeden kaçmaya başladığı belirtildi.

        "HELİKOPTERLER 40 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

        İdlib’den Türkiye’ye kaçtıktan sonra İngiliz Daily Telegraph Gazetesi’ne konuşan Suriyeli siviller son günlerde düzenlenen 6 operasyonda 82 kişinin hayatını kaybettiğini anlattı. Gazeteye konuşan bir Suriyeli, İdlib yakınında bir köye helikopterlerden ateş açıldığını ve saldırıda 40 kişinin katledildiğini söyledi.

        ANNAN BUGÜN ANKARA’DA

        Öte yandan BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan (solda), dün de Suriye Başmüftüsü Ahmed Hassoun (ortada) ve Antakya Ortodoks Patrikhanesi Lideri 4. Ignatius Hazem’le görüştü. Annan, Esad’a bir dizi somut öneri sunduğunu belirtti, tüm zorluklara rağmen “iyimser” olduğunu söyledi. Daha sonra Katar’a geçen Annan, bugün Türkiye’de olacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa