Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak'ta Emo katliamı

        ABD askerlerinin çekilmesiyle Şiiler ile Sünniler arasında mezhep çatışmalarının artmaya başladığı Irak, son haftalarda gençlere yönelik şiddet eylemlerine sahne oluyor.

        El Ekber Gazetesi’nin haberine göre, ülkemizde de yaygın olan 'emo' akımına mensup 100’e yakın Iraklı genç, son bir ayda dinci gruplar tarafından recmedildi.

        POLİS HEDEF GÖSTERİYOR

        Değişik saç stillleri ve kıyafetleriyle tanınan 'emo' gençlerin, Irak İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterildiği iddia ediliyor. Bakanlığa bağlı Ahlak Polisi’nin bir süre önce internet sayfasından yayınlanan açıklamada, 'satanizm'le ilişkilendirilen 'emo' fenomeninin, Irak toplumunu olumsuz etkileyen bir tehlike olduğu ve bu akımın ortadan kaldırılacağı belirtilmişti.

        GAY’LER DE HEDEFTE

        Saldırılardan kurtulan gençlerin iddialarına göre silahlı saldırganlar, çocukları saç ve kıyafet tarzlarına göre seçiyor, ardından kaçırıp kentin ücra yerlerinde taşlayarak öldürüyor. Hedef alınan gençler arasında eşcinsel olduğu iddiasıyla seçilenlerin de bulunduğu öne sürülüyor. Saldırıların ardında aşırı dinci Şii milislerin olduğu söyleniyor.

        ‘EMO’ NEDİR?

        1980’lerin ortalarında ABD’de punk rock’ın bir türü olarak ortaya çıkan “emo”, İngilizce “duygusal” anlamına gelen “emotional” kelimesinin kısaltılmasından geliyor. 2000’lerin başında ABD’den dünyaya yayılan ve bir altkültür akımı haline gelen “emo”lar, gözlerini kapatan saçları ve ilginç giyim tarzlarıyla tanınıyor. Irak’ta İçişleri Bakanlığı’nın topluma tehdit oluşturmakla suçladığı “emo” akımına mensup 100’e yakın gencin, son bir ayda dinci gruplar tarafından taşlanarak öldürüldüğü öne sürülüyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa