Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya FEMEN, protesto, çıplak, Ukrayna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına şiddeti Ayasofya Cami önünde üstsüz protesto etmek isterken gözaltına alınan dünyaca ünlü Ukraynalı Femen grubunun dört üyesi, dün sınır dışı edildi. Yaklaşık 1 dakika süren eylemleri sırasında kadın polisler tarafından yaka paça gözaltına alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürülen İnna Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdanova ve Oleksandra Shevchenko geceyi buradaki misafirhanede geçirdi. Haklarında 'teşhircilik' suçundan işlem yapılan 4 kadın, dün öğle saatlerinde şubeden çıkarıldı. Ellerini havaya kaldırarak ''freedom for FEMEN (FEMEN için özgürlük)'' şeklinde slogan atan kadınlar, sivil plakalı bir minibüs ile Atatürk Havalimanı'na götürüldü. Pasaport kontrolünden geçerken de üzerlerindeki 'FEMEN'' yazısını göstererek, slogan atmayı sürdüren kadınlar sınır dışı edildi. Kadınlar, daha önceden biletlerini aldıkları THY uçağının saat 15.00'de Kiev'e gidecek olan uçağına bindirildi. 5683 Sayılı yabancıların Türkiye'de ikamet ve seyahatleri hakkında kanun uyarınca sınır dışı edildikleri öğrenilen kadınlara, bir yıl Türkiye'ye giriş yasağı da getirildi.

        RUSYA DA SINIRDIŞI ETTİ

        4 Mart tarihinde Rusya'daki Devlet Başkanlığı seçimlerinde de soyunarak seçim sandığını çalmaya çalışarak ortalığı karıştıran İrina Fomina adlı Femen üyesi de bugün Rusya'dan sınır dışı edildi.

        Başbakan Putin'in oy kullandığı seçim merkezinde çıplak gösteri yapan ve sonrasında Rus polisi tarafından gözaltına alınan Femen üyesi Fomina, İnterfax ajansının haberine göre 5 günlük gözaltı süresi sonunda bugün Moskova saati ile 15.30'da Moskova-Kiev uçağı ile sınır dışı edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa