Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya vatikan, para aklama, finansal suç, Türkiye, ABD İçişleri Bakanlığı, Uluslararası Narkotik Kontrol Strateji Raporu

        ABD İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı yıllık Uluslararası Narkotik Kontrol Strateji Raporu’nda Vatikan, para aklama ve diğer finans suçları konusunda “endişe verici” 68 ülke ve yönetim arasında gösterildi. Vatikan’ın listeye girmesine gerekçe olarak, para aklamaya karşı bir yıl önce devreye alınan önlemlerin işe yarayıp yaramadığının belirlenememesi gösterildi.

        Vatikan’la birlikte endişe veren ülke ve bölgeler listesinde Belçika, İrlanda, Portekiz, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore de yer alıyor. ABD hükümetinin bu listeyi hazırlarken bir ülkedeki finans suçlarına karşı kanunlara ve bankacılık sektörünün büyüklüğüne baktığı belirtiliyor.

        TÜRKİYE VE KKTC DE LİSTEDE

        Raporda “endişe verici” ülkelerin üzerindeyse “ana endişe kaynağı” ülke ve bölgeler sıralanıyor. Bunlar arasında ABD’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, İsviçre, İsrail ve Japonya gibi ülkelerle Türkiye ve KKTC de var. Raporda Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve Doğu Avrupa açısından önemli bir bölgesel finans merkezi olarak nitelendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa