Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'in tercihi Süleyman

        Mısır'da cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilen Ömer Süleyman'ın, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yerine İsrail'in tercih ettiği aday olduğu ve Süleyman'ın "kırmızı telefon" aracılığıyla İsrail ile hergün görüştüğü belirtildi.

        Wikileaks'in ele geçirdiği ve Telegraph gazetesinin yayınladığı Amerikan gizli belgelerinden 2008 yılına ait bir diplomatik kriptoya göre, İsrail Savunma Bakanlığının David Hacham isimli danışmanı, bazı belgelerde Ömer Süleyman'a "Soliman" diyor.

        ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından Washington'a gönderilen kriptoda, "Hacham'ın, Soliman'a övgüler yağdırdığı ve İsrail Savunma Bakanlığı ile Mısır istihbaratı arasında kurulan kırmızı hattın hergün kullanıldığı" kaydediliyor.

        Hacham'ın, "İsraillilerin, Mübarek'in ölmesi veya görevini yerine getiremeyecek duruma gelmesi halinde Soliman'ın, en azından cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini düşündüklerini" açıkladığı belirtilen kriptoda, "görev değişikliği senaryosunun analizi için Kahire Büyükelçiliğimizi görevlendirebiliriz, ancak Soliman seçeneği için İsrail'in ortaya koyduğu tercih tartışılmaz" denildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa