Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Romanların korunması için girişim başlatıldı

        Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, girişimin ana hatlarını, Avrupa Konseyi'nin karar organı Bakanlar Komitesi'ne sundu.

        ''Avrupa Konseyi'nin çeşitli organlarının bazı ülkelerde Romanlara yönelik son dönemdeki uygulamalarla ilgili endişelerini dile getirdiğini'' belirten Jagland, ''Şu anda gündemdeki bu soruna çözüm bulmak için üye ülkelerle işbirliği içinde çalışmamız gerektiğine inanıyorum'' dedi.

        Yeni girişim çerçevesinde Jagland, üye ülkelerinin yüksek seviyedeki temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek toplantıda, Romanların korunması konusunda, AB ve Avrupa Konseyi standartlarının uygulanmasına açıklık getirilmesini talep etti.

        Girişim çerçevesinde, Avrupa Konseyi, AB ve üye ülkelerin Romanların sosyal ve ekonomik uyumu için atacakları somut adımların belirlenmesi istendi.

        Genel Sekreter, konuya sadece yasal açıdan bakılamayacağını belirterek, Avrupa Konseyi kurallarına uygun olarak, insan haklarının korunması için gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

        Jagland yarın Paris'te konuyla ilgili olarak Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche ile görüşecek.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa