Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Sarrazin' Alman Meclisi'nde görüşülecek

        Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD), Thilo Sarrazin'in Almanya Merkez Bankası görevinden istifa etmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığının rolünün açıklığa kavuşturulmasını istediği, bu nedenle de Federal Meclis'in bütçe komisyonunun konuyu görüşmek için bu akşam özel bir toplantı yapacağı ifade edildi.

        Alman hükümeti ise Cumhurbaşkanlığının bu konuda Sarrazin ile Almanya Merkez Bankası arasında aracı olduğunu var sayıyor. Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Christian Wulff'tan yönetim kurulu üyesi Sarrazin'i görevden almasını talep etmişti. Alman basınında, Sarrazin'in, Cumhurbaşkanlığı ile pazarlık yaparak yüksek emekli maaşı alma karşılığında görevinden istifa ettiği yer almıştı.

        Basında bugün yer alan haberlerde de, Sarrazin'in avukatı Stefan Eiden'in, Wulff'un müsteşarı Lothar Hagebölling ve Cumhurbaşkanlığının iki avukatı ile Sarrazin'in görevinden alınması konusunda pazarlık yaptığı belirtilirken, bu görüşmede Almanya Merkez Bankasının temsilcisinin bulunmaması eleştirildi.

        Haberlerde, Sarrazin ile Merkez Bankası arasında ilk başta yapılan doğrudan görüşmelerden sonra ilişkilerinin tümüyle bozulduğu ve Cumhurbaşkanlığının iki taraf ile ayrı ayrı görüşme yaptığı kaydedildi.

        Hagebölling, yaptığı açıklamada, Merkez Bankası ile Sarrazin arasındaki anlaşmanın iki tarafın da isteği doğrultusunda olduğunu belirtti.

        Sarrazin, daha önce Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Wulff'un siyasi bir zarara uğramaması için gönüllü olarak görevinden istifa ettiğini ifade etmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa