Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kale papaza, defans imama emanet

        Almanya'nın başkenti Berlin'de görevli imamlar ve papazlardan oluşan futbol takımı İsveç'in Göteborg kentinde yapılacak futbol turnuvasına katılacak.

        Britanya'nın Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısında, Göteborg'daki futbol turnuvasına katılacak olan imam ve papazlar ile İslam ve Hıristiyan din adamları temsilcileri turnuva hakkında bilgi verdi.

        Daha önce Berlin'de imamlar ve papazlar arasına oynanan futbol maçlarını organize eden papaz Christopher Jage-Bowler, Goteborg kentinde İngiltere'nin Leicester, İsveç'in Göteborg ve Berlin'de görev yapan imam ve papazlardan oluşan takımlar arasında 3'lü turnuva yapılacağını belirtti. Berlin karmasında 4 imam ve 5 papazın yer aldığını belirten Jage-Bowler, daha önce Berlin'de düzenlenen maçlarda imam ve papazların karşı karşıya oynadıklarını, cumartesi günü yapılacak olan turnuvada ise ilk kez imamların ve papazların aynı takımda birlikte mücadele edeceklerini kaydetti. Jage-Bowler, turnuva çerçevesinde imamların ve papazların birbiri ile tanışma ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacaklarını ifade etti. Almanya'da 2006 yılında düzenlenen Dünya Kupası çerçevesinde ilk kez imam ve papazlar arasında bir maç yapıldığını, geçen yıl yapılan karşılaşmaya İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın katıldığını hatırlatan Jage-Bowler, bunun medyada ve toplumda büyük yankı oluşturduğunu kaydetti.

        Berlin İslam Federasyonu'ndan Burhan Kesici de din adamları arasında yapılan maçlarda din adamları arasına yakınlaşma olduğunu, dostlukların oluştuğunu, cami ve kilise cemaatlerinde olumlu tartışmaların yer aldığını belirtti. Berlin'den gidecek takımda kaleci olarak görev yapacak olan papaz Heribert Süttmann, turnuva ile dünya barışı ve ibadetlerin özgürce yapılması için birlikte bir sinyal vermek istediklerini ifade etti. Berlin'de imamlık yapan Burhan Dündar da papazlar ile birlikte bu turnuvaya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Berlin'de gelecek yıllarda bu proje kapsamında topluma sinyal vermek için Alman milli takımı veya kentin büyük takımlarından Hertha Berlin ile maç yapılmasının düşünülebileceğini kaydetti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa