Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Danimarka’da tuhaf referandum isteği

        GAZETE HABERTÜRK - CENGİZ KAHRAMAN

        Danimarka’da hükümete dışarıdan destek veren Danimarka Halk Partisi, Danimarka Hayvan Etiği Konseyi adlı grubun, hayvanlarla cinsel ilişkinin kötü birşey olmadığına yönelik açıklamasının ardından, konunun halk oylamasına sunulmasını istedi.

        Konseyin açıklamasında, hayvanlarla cinsel ilişkiye girmenin kötü bir şey olmadığı, hayvanların zarar görmediği sürece bundan zevk bile alacakları öne sürülürken, insanların hayvanlarla cinsel ilişki kurmalarının, hayvanların yaşamşartlarına olumlu etkisi bulunabileceği belirtildi.

        TEPKİ ÇEKTİ

        Konseyin açıklaması, Danimarka Halk Partisi’ni çılgına çevirdi. Partinin hayvan refahı politikalarından sorumlu sözcüsü Christian H. Hansen, kuruluşun derhal lağvedilmesini ve hayvanlarla cinsel ilişki konusunun halk oylamasına götürülmesini istedi. Hansen, yapılacak oylamada sonucun yasaklanma yönünde çıkacağından emin olduğunu söyledi.

        İNGİLTERE’DE YASAK

        Hayvanlarla cinsel ilişkiye girmek İngiltere, Almanya, Norveç’te yasak iken Danimarka’da bu konuda herhangi bir yasak bulunmuyor. Hayvan Etiği Konseyi, kamuoyunda tepkiye yol açan açıklamasında, yetkililerden konuya ilişkin bir yasaklama da getirilmemesini istedi. Konsey Sekreteri Stine B. Christiansen, açıklamada insanların hayvanlarla cinsel ilişki kurarken bedeni büyüklük oranını gözetmeleri gerektiğini de kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa