Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ermenistan'dan sürpriz!

        Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, işgalleri altındaki Yukarı Karabağ’a kendi kaderini tayin hakkı verilmesi ve bir güvenlik mekanizmasının kurulması karşılığında bazı Azeri topraklarını iade edebileceklerini söyledi.

        Sarkisyan, ziyaret için bulunduğu Suriye’deki El Vatan gazetesinde yayımlanan açıklamasında, “Karabağ halkının kendi kaderlerini tayin hakkını kazanma konusunda gerçek bir fırsat elde ettiği, güvenlik ve kalkınma mekanizması sağlandığı zaman Ermenistan tarafı da uzlaşma için Yukarı Karabağ ile Ermenistan’ı bağlayan koridor hariç, Karabağ çevresindeki bölgelerin iadesini düşünebilir” diye konuştu.

        Reuters ajansına göre Sarkisyan, El Vatan’a açıklamasında, “tek taraflı ödünlerin ve tehditlerin var olan tehlikeleri ve tehditleri derinleştireceği” ifadesini de kullandı.

        “Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın kendini son derece tevazukar göstererek, Azerbaycan tarafını güç kullanmama konusunda anlaşama imzalamaya çağırırken, ne yazık ki; yenilenmiş Madrid Prensipleri’nde nazarda tutulan bir prensibi ilave etmedi. Cümlesi yarım kaldı. Aslında yenilenmiş Madrit Prensiplerine güç kullanılmaması ile birlikte toprak bütünlüğüne saygı da dahil edilmişti.”

        Azerbaycan tarafının yenilenmiş Madrid Prensipleri’nin bütün bölümlerini seslendirdiğini belirten Azeri Sözcü, “Burda askeri söylemin tekrar edilmemesi sadece Ermenistan’a bağlıdır. Yani bunun için Ermenistan işgalci güçlerini Azerbaycan topraklarından kesin olarak çıkartmalıdır. Böyle bir adımla Ermenistan derhal askerileşmiş veya münakaşanın savaş yoluyla çözümü söylemini ve tehlikesini aradan kaladırabilir” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa