Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya El Kaide'den silikon kamuflajı

        İngiliz istihbarat yetkilileri, El Kaide'nin militanlarının bombalarla yakalanmaması için geliştirdiği yeni bir taktiğini keşfetti. İddiaya göre, bombalar estetik ameliyata benzer bir cerrahi operasyonla kadın intihar eylemcilerin gögüslerine yerleştiriliyor. Bu şekilde göğüse yerleştirilen bombanın havaalanlarındaki tarama cihazlarında tespit edilmesinin imkansız olduğu belirtiliyor.

        Uzmanlara göre, İngiltere'deki önde gelen hastanelerde uzmanlıklarını yapan doktorlar kendi ülkelerine dönerek bu cerrahi prosedürleri uyguluyorlar. MI5 uzmanlarının iddiasına göre, bazı erkek ihtihar eylemciler ise bombaları estetik ameliyatla kalçalarına yerleştiriyor.

        Terör uzmanı Joseph Farah, "Patlayıcıların El Kaide'li kadın intihar eylemcilerin göğüs büyütme ameliyatına benzeyen bir cerrahi operasyonla göğüslerine yerleştirildiği biliniyor" diyor.

        PETN adı verilen patlayıcılar operasyon sırasında plastik maddelerin içine sokuluyor ve daha sonra göğüse yerleştiriliyor.

        Bu yöntemlerin, Londra'da eğitim görmüş olan Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib'in Noel günü ABD'de bir yolcu uçağını havaya uçurma girişiminin son anda ortaya çıkarılmasının ardından keşfedildiği kaydediliyor. Abdülmuttalip patlayıcıları iç çamaşırına yerleştirmişti.

        Bu saldırı girişiminin başarısız olmasından saatler sonra İngiliz istihbarat servisleri, Pakistan ile Yemen arasında söz konusu cerrahi operasyonlarla ilgili internet üzerinden yapılan bir konuşma tespit etti.

        Cerrahlar da böyle bir yöntemin uygulanabilir olduğunu belirtiyor. Bir cerrah, "Düzgün bir şekilde yerleştirilen patlayıcının havalanlarındaki dedektörlere yakalanması imkansızdır. Bunun anlaşılabilmesi için daha gelişmiş bir tarama cihazına ihtiyaç vardır" diyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa