Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Jo Biden'dan küfürlü Obama takdimi

        Törene Başkan Yardımcısı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato Demokrat Parti Çoğunluk lideri Harry Reid, Demokrat Partinin önde gelen isimleri ile sağlık sigortası olmayan ve bu nedenle de tedavi göremediği için yaşamını yitiren kadının 11 yaşındaki oğlu Marcelas Owens katıldı. Törende dikkat çeken isimlerin başında ise Kennedy ailesinden birilerinin de olmasıydı. Geçtiğimiz Ağustos ayında hayatını kaybeden ve Sağlık Reformu için "Benim hayalim" diyen Senatör Edward M. Kennedy'in dul eşi Vicki Kennedy ile oğlu Rhode Island milletvekili Patrick Kennedy de yer aldı. "Eşim bugünü görseydi nasıl da mutlu olurdu." diyen Vicki Kennedy, "Bu dakika kocam için kişisel olarak değeri çok büyüktü." dedi.
        İmza törenin de milletvekili Gary Ackerman'ın başkanlık seçimlerinde Obama'nın en önemli sloganı haline gelen "Yes we can" (Evet, yapabiliriz) diye bağırmasının ardından törene katılan 200 davetlinin "Yes we did" (Evet başardık) demesi Başkan'ı da güldürdü.

        Obama, tören dolayısıyla yaptığı konuşmasında, "Bugün burada olmamız tahminlerin ötesinde bir durum. Tüm lobi şirketleri ile eyalet muktedirlerinin Washington yöneticileri üzerinde oynadıkları oyuna rağmen geçmiş olması (paket için), yapabileceklerimizi kuşkuyla görenlere İnsanın her şeye rağmen neleri başarabileceğine bugün bir kanıttır." dedi.

        TÖRENDE BİDEN'IN KÜFÜRLÜ SEVİNCİ HERKESİ ŞOK ETTİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa