Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "İsrail inşaatları barışa engel"

        Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'nde (AIPAC) konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, İsrail'in inşa edeceğini açıkladığı yeni konutların, İsrail ile Filistin'i masaya getirmeye çalışan ABD'nin çabalarına engel olduğunu söyledi. Clinton, "Doğu Kudüs veya Batı Şeria'daki yeni inşaatlar karşılıklı güvenin altını kazmakta ve iki tarafın da ihtiyacı olan ve arzuladığı tam müzakerelerin ilk adımı olan yakınlaşma görüşmelerini tehlikeye atmaktadır. Bölgedeki diğer ülkelerin de kullanabileceği,

        İsrail ile Amerika arasındaki günışığını tehlikeye atmaktadır. Ayrıca Amerika'nın barış sürecinde oynadığı elzem rolü de tehlikeye atmaktadır" diye konuştu.

        Clinton konuşmasının başında ise ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin duraksamaya uğramadığını ifade etti. Clinton, "İsrail'in güvenliğine ve geleceğine olan vaadimiz taş gibi sağlamdır, değişmezdir, dayaklı ve ebedidir" dedi.

        Konuşmasında İran'ın nükleer programı nedeniyle yeni yaptırımların uygulanması konusunda artan uluslararası bir görüş birliği olduğunu söyleyen Clinton, "Hedefimiz yaptırımların artırılması değil ancak yeni yaptırımlar sızlatacak. Bu yeni yaptırımları uygulamak biraz zaman alacak, ancak bu zamanın çabalarımıza geniş destek kazandırması açısından zahmete değer bir yatırım olduğuna inanıyoruz" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa