Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuzey Irak sandık başında

        Irak'ın kuzeyinde halk, bölge başkanlığı ve genel seçimler için sandık başına gidiyor.

        Kayıtlı 2,5 milyon dolayında seçmenin olduğu bölgede 41 parti 24 listeyle yarışacak.

        Seçimlerden önce olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Gece yarısından sonra bütün araçların trafiğe çıkması yasaklanırken, halkın oy kullanacağı bini aşkın merkezin çevresinde dünden itibaren önlem alındı.

        Söz konusu merkezlere çıkan yollarda kontrol noktaları oluşturuldu, bazı cadde ve sokaklar beton bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı.

        Bağdat dahil dışarıdan Süleymaniye ve Erbil kentlerine yapılan uçak seferleri gece yarısından sonra durduruldu. Irak'ın kuzeyine giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

        410 yabancı ve 17 bin 743 yerel gözlemcinin izleyeceği seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00 başlayacak ve 18.00'de sona erecek.

        Yüksek Seçim Kurulu, seçimin resmi sonucunun üç gün sonra Bağdat'ta düzenlenecek bir toplantı ile duyurulacağını açıkladı.

        Yabancı medya da seçimlere yoğun ilgi gösteriyor. Seçim Kurulundan yapılan açıklamada, 135 yabancı basın organının seçimleri izlemek üzere akreditasyon yaptırdığı belirtildi.

        Seçimlerde parlamentonun 111 sandalyesinin yanı sıra bölgenin başkanı da ilk kez halkın oyuyla seçilecek. Başkanlık için yarışan beş adaydan şimdiki Başkan Mesut Barzani favori aday olarak gösteriliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa