Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Eskiden Alsancak Gül Sokak'ta Rock And Roll diye bir mağaza vardı, aklınıza gelebilecek her türlü baskılı t-shirt orada bulunurdu. Bu anlamda fazla alternatifi olmayan gençler için orası büyülü bir dünya gibiydi (ya da belki bir tek bana öyle gelirdi). Sonra mağaza "istediğiniz yazı ve ya deseni getirin istediğiniz model t-shirt'e basalım" modasını çıkarttı (şimdilerde her dijital baskıcının yaptığı ama o zaman için devrim niteliği taşıyan moda). Bu sefer kendini baskı altında hissedenler çareyi baskılı t-shirt'lerde buldu. İçlerinden geleni, gelmeyeni, gelip de dile vurulamayanı t-shirtler aracılığıyla haykırmaya başladılar. Bir süre tüm gücüyle devam eden baskılı giysi modası, kısa bir süre sonra her moda akımı gibi sahneden çekildi. Öyle ki, uzun bir süre üzerinde büyük baskılı desenler olan, aleni marka adı yazan giysilerden uzak duruldu, giyenlere hazımsız gözüyle bakıldı. Fakat moda bir kez daha tekerrürden ibaret olduğunu gösterdi ve baskılı giysi modası geri döndü. Hem de eskisine göre daha yayılmacı bir politikayla; ayakkabıdan, şapkaya, t-shirt'ten pantolona kadar baskılı ürünler bu sezon her yerde karşımıza çıkıyor.

KARAKTERİNİZİ ELE VEREN BASKILAR

İçimizden geçenleri t-shirt yardımıyla haykırma fikri kulağa isyanlar bir tavır olarak gelse de, her türlü tarz ve karakterden insan baskılı ürünleri tercih edebiliyor. Hayvan sevginizi, doğaya olan duyarlılığınızı, sevdiğinizin sanatçının siluetini ve böylece tarzınızı kelimelere ihtiyaç duymadan dışa vurabiliyor, özgüveninizi arttırabiliyorsunuz. Tabii size uyan temada ürünler tercih edip, kendinizi kelimesiz ifade edebildiğiniz ve bu sayede hoş gözükebildiğiniz gibi, rastgele baskısına dikkat edilmeden alınmış ürünlerle size hiç uymayan bir temayla rezil de olabilirsiniz. Geçenlerde dünya tatlısı tonton bir teyzenin üzerinde gördüğüm yaldızlı "sexy" yazısı gibi... Anlayacağınız üzere baskıların vezir de rezil de etme becerisi mevcut...

EN SADIK KULLANICILARI ÜNLÜLER...

Yaptıklarıyla söz ettirmekten, yedikleri, giydikleriyle haber olmaktan büyük keyif alan ünlüler baskılı giysilerin bir numaralı kullanıcıları... Özellikle medyaya söylemek istediklerini, mutluluklarını, üzüntülerini, çizmek istedikleri portreleri başta t-shirt olmak üzere kullandıkları baskılı ürünlerle iletiyorlar. Yakın zamandan örnek vermek gerekirse konserinde Jackson 4 yazılı Michael Jackson portreli baskılı t-shirt kullanan Nil Karaibrahimgil, sanatçının ölümünden ötürü duyduğu üzüntüyü kelimelere başvurmadan ince ve nezih bir biçimde yansıtmıştı. Siz de söylemek istediklerinizi, tepkili olduklarınızı, sevdiklerinizi, aşırıya kaçmadan asilik sınır çizgisine basmadan üzerinizde taşıyabilir, aynı zamanda stilinizi yansıtabilirsiniz... "Benim lafım gizli saklı değil, neyse söylemek istediğim söylerim ama hani baskılı giysileri de severim" diyorsanız son 3 senedir her gencin gardırobunda mutlaka bulunan farklı dizaynlardaki İstanbul baskılı t-shirtleri özellikle tavsiye ve bilginize arz ederim.

GAZETEHABERTURK / Dicle Kartal