Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Seksi sunucuya gizli kamera tuzağı

        Amerika’nın en ünlü spor spikeri olan ve Playboy dergisi tarafından iki yıl üst üste ülkenin en seksi spor habercisi seçilen Erin Andrews’ın bir otel odasında gizlice çekilen çıplak görüntüleri ABD basınında tartışma başlattı. Ülkenin büyük kanalları Fox ve CBS’in, 5 dakikalık gizli kamera kaydını “Haber değeri taşıdığı” gerekçesiyle yayınlaması, New York Post gazetesinin de fotoğrafları aynı gerekçeyle manşetten vermesi, ancak 31 yaşındaki habercinin çalıştığı ESPN kanalı ile CNN’in haberi “Özel hayata saygı” nedeniyle yayınlamaması basını ikiye böldü. 11 Eylül 2001 saldırıları ve Irak Savaşı sonrasında medya sektörünün kendi içinde yaşadığı en büyük tartışma olarak gösterilen olay, Andrews’ın görüntülerinin ülkenin en çok ziyaret edilen spor blogu ’deadspin.com’da geçen Perşembe yayınlanmasıyla başladı.

        En çok izlenen video

        Andrews’ın bir ayna karşısında çırılçıplak saçlarını tararken göründüğü video Google’ın en çok aranan 40 kelime listesinde ilk 6’ya oturdu. Bir gün sonra sunucu, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada görüntülendiğinden haberi olmadığını, videoyu çeken ve yayınlanlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bunun üzerine, ülkenin en çok satan gazetelerinden New York Post, çıplak fotoğrafları da kullanarak haberi “ESPN’in seksi sunucusu Erin Andrews’un röntgenci öfkesi” başlığıyla manşetten verdi. Ertesi gün de CBS ve Fox kanalları, sansürledikleri videoyu seyircileriyle paylaştı.

        ESPN konu özel hayat olduğu için haberi kanallarında yayınlamayacaklarını söyledi. Washington Post gazetesi ve AP ajansı da görüntüleri vermeden, sadece Andrews’ın bir komploya kurban gittiğini haber verdi. Yorumlarda, “Bu görüntüler ünlü bir Holywood yıldızının olsa, basın özgürlüğü sözleriyle yayınlardınız. ABD basını ’paparazzi fotoğraflarıyla’yıllardır bunu yapıyor. Ancak söz konusu kişi içinizden biri olunca, özel hayat diyerek için işinden sıyrılıyorsunuz. Bu da ABD’de bir medya çetesi olduğunu gösteriyor” denildi.

        Milyonlarca hayranı var

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa