Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Clinton İran'ı tehdit etti!

        Asya ziyareti kapsamında Tayland'da bulunan Clinton, katıldığı bir televizyon programında, ülkesinin İran'ın nükleer çalışmaları ile mücadele yollarını anlattı.

        "Nükleer eşiği" geçmenin İran'ı daha güvenli hale getirmeyeceğini söyleyen Clinton, ''İran ile görüşmeler için kapımız açık duracak ancak aynı zamanda, bölgedeki ortaklarımızın güvenliğini artırmak için harekete geçeceğimizi, üstelik karşı tarafı felce uğratacak şekilde harekete geçeceğimizi net bir şekilde belirttik'' dedi.

        ''İran'ın şunu anlamasını istiyoruz; Eğer bölgedeki savunma şemsiyemizi genişletirsek ve Körfez ülkelerinin askeri kapasitesini daha fazla desteklersek, İran, zannettiği gibi nükleer silaha sahip olduğunda daha güçlü ya da güvenli olmaz, çünkü bölge ülkelerini sindiremez ve onlar üstünde baskı kuramaz'' diye konuştu.

        Eski başkan George Bush döneminde, istenilen önşartları yerine getirmediği takdirde İran'la doğrudan ilişki kurulmayacağı bildirilmişti. Yeni Başkan Barack Obama, bu yaklaşımın işe yaramadığı görüşünde ancak İran Obama'nın açılımlarına henüz karşılık vermedi.

        Amerikalı diplomatlar ise İran'ın ciddi şekilde müzakerelere başlamamak için bahaneler öne sürerek, zaman kazandığını düşünüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa