Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya O şimdi belediye başkan adayı

        New York kentinde "dünyanın kavşağı" olarak tanınan Times Meydanı'nda üzerinde sadece bir slip ve başında kovboy şapkası olduğu halde gitarıyla kışın dondurucu soğuğunda ve yazın bunaltıcı nemli sıcağında şarkılar söyleyen "Çıplak Kovboy" kentte kasım ayında düzenlenecek yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olacağını açıkladı.

        Tiyatrolarıyla ünlü Broadway caddesi üzerinde 9 yıldır gitar çalarak, turistlerle fotoğraf çektirerek her gün yüzlerce dolar bahşiş toplayan ve Özgürlük Heykeli, Empire State Binası gibi kentin simgelerinden biri haline gelen 38 yaşındaki Robert Burck, internet sitesinde yaptığı açıklamada, belediye başkanlığına adaylığını yarın "çalışma yeri"nde New Yorklular'a ilan edeceğini bildirdi.

        New York belediye başkanlığına 3. dönem de aday olan ve favori gösterilen bağımsız Michael Bloomberg'ü alt ederek seçimi kazanmak istediğini belirten Çıplak Kovboy, kendine ait web sitesinde, "Kimse elindeki en az ile en çoğunu kazanmayı benim kadar bilemez. Bu düşünce tarzını bana oy verecek New Yorklular ile paylaşmak istiyorum" diye yazdı.

        Tahminlere göre, Burck, kendisiyle fotoğraf çektiren cömert turistlerden aldığı bahşişle ayda en az 30 bin dolar kazanıyor.

        Ağırlık çalışarak geliştirdiği vücudu ve sarı saçlarıyla sinema oyuncularını aratmayan Burck, daha önce yaptığı açıklamada, özellikle kadınların büyük ilgisiyle karşılaştığını belirterek, kente gelen Türk turistlerin de kendisiyle fotoğraf çektirmeden ayrılmadıklarını söylemişti.

        Ohiolu Çıplak Kovboy, "www.nakedcowboy.com" web sitesiyle de küresel ününü pekiştirdiğini belirterek, ABD'nin ve dünyanın dört bir köşesindeki hayranlarından her gün yüzlerce mail aldığını kaydediyor.

        Web sitesinde anlatılan vücut geliştirme tekniklerinin yanı sıra Çıplak Kovboy'un söylediği şarkılar da MP3 formatında indirilebiliyor.

        "İlk kez California sokaklarında gitar çalmaya başladığımda, sadece 1 dolar 7 cent toplamıştım, sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle üzerimde sadece külotla gösteri yapmaya başladım ve akşam dolarla eve döndüm, Çıplak Kovboy böyle doğdu" diyen Burck, gösteri dünyasının ünlülerinden daha fazla çalıştığını savunuyor.

        Adını tescilli marka haline getiren Burck'ün beyaz slipinde genellikle sadece Amerikan bayrağının mavi ve kırmızı renklerinde "Çıplak Kovboy" yazarken, bazen siyasi duruma göre, Amerikan halkının nabzını tutan sloganlar da yerleştiren sokak müzisyeni Burck'ün, Irak savaşı sırasında sloganı "Kahrolsun Saddam"dı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa