Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya sellere teslim

        Hindistan'daki sel felaketinde bir haftada 36 kişi hayatını kaybetti.

        Sel felaketinden en çok doğudaki Orissa eyaleti etkilenirken, felakette binlerce kişi evsiz kaldı, binlerce dönüm ekili alan hasar gördü.

        Hindistan'da geçen yıl da haziran ile eylül ayları arasındaki muson mevsiminde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde binden fazla kişi ölmüştü.

        Pakistan'da da son günlerdeki şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 32 kişi hayatını kaybetti.

        Çin'in Sıçüen eyaletinde ise geçen yılın mayıs ayında meydana gelen şiddetli depremin merkezi Vınçüen şehri, yoğun yağışların etkisi altında kaldı.

        Bazı yörelerde ciddi sel felaketi ve toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 1 milyon 880 bin kişinin yaşamını etkileyen bu felaketlerde 8 kişi hayatını kaybetti. Çin'de geçen ay da şiddetli yağışlar yüzünden meydana gelen sel felaketinde 7 kişi ölmüş, 22 kişi kaybolmuştu.

        Vietnam'ın kuzeyindeki bölgelerde de ay başında şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları sonucu 22 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

        Bazı Avrupa ülkeleri de sel felaketlerinden etkilendi.

        İngiltere'nin kuzey kesiminde geçen ay ve bu ay etkili olan sağanak yağış ve su baskınları hayatı olumsuz etkiledi.

        Çek Cumhuriyeti'nde de geçen ayın son haftasında etkili olan yağışların neden olduğu sellerde 13 kişi öldü. Şiddetli yağmur, özellikle ülkenin güney kesimini etkisi altına aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa