Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Dünya Türk Gazeteciler Birliği" kuruluyor

        Yalova'da düzenlenen ''12. Türk Boyları Şöleni''ne katılan gazetecilerin yarın yapılacak toplantıda ''Dünya Türk Gazeteciler Birliği'' kurulmasına ilişkin karar almasının beklendiği belirtildi.

        Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından düzenlenen, ''12. Türk Boyları Şöleni''ne katılan ekiplerin temsilcileri ile festival kapsamında gerçekleştirilen ''Türk Dünyası Medya Mensupları Buluşması''nda yer alan gazeteciler, Vali Mehmet Ersoy'u ayrı ayrı ziyaret etti.

        Vali Ersoy, ziyarette, 21'nci yüzyılın Türklerin yüzyılı olacağını belirterek, bu nedenle ''Türk Boyları Şöleni'' gibi organizasyonların büyük önem taşıdığını belirtti.

        Şöleni dünya genelindeki 250 milyon Türk'ün birlikteliğinin sağlanmasında yapıcı bir adım olarak nitelendiren Ersoy, ''Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi şartlar altında, yine buram buram Türk kokan, yine Türk kültürünün doyasıya yaşandığı ve paylaşıldığı böylesi organizasyonlarda bir araya geleceğiz. Sizlerle olmak çok büyük bir keyif'' dedi.

        Vali Ersoy, festivale katılan ekiplerin temsilcilerinin ziyaretinin ardından, ''Türk Dünyası Medya Mensupları Buluşması''nda yer alan gazetecileri kabul etti.

        YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, 25 ülkeden 30 gazetecinin katıldığı ziyarette, yarın, ''Dünya Türk Gazeteciler Birliği'' adı altında bir oluşumun kurulmasına ilişkin kararının alınmasının beklendiğini söyledi.

        Vali Ersoy da gazetecileri Yalova'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa