Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 4. Murat, zaferin tadını çıkarıyor

        Le Monde (Fransa): “Türkiye’de tütün yasağı: 4. Murat’ın ölüm sonrası zaferi. 1623 ile 1640 yılları arasında imparatorluğun başında bulunan ve çok korkulan bir Osmanlı padişahı olan 4. Murat, herhalde mezarlığının derinliklerinde zaferinin tadını çıkartıyor.”

        El Pais (İspanya): “Bir Türk gibi sigara içmek sona erdi. Sigara içenlerin sayısı açısından dünyada 10. olan ve yetişkin erkeklerin yarısının kendilerini tiryaki ilan ettiği Türkiye’de bugünden itibaren tüm kahveler, bar ve lokantalarda bir sigara yakmak yasak oldu.”

        BBC (İngiltere): “Türkiye’de 20 milyondan fazla sigara içen var ama anketler, halkın yüzde 95’inin yasağı desteklediğine işaret ediyor. Ancak İstanbul’daki BBC muhabiri, birçok Türk insanının, yasağı demokratik haklarının bir ihlali gibi gördüğünü söylüyor.”

        Time (ABD): “Fransızlar yaptı. İtalyanlar yaptı. Şimdi tütün seven Türkiye de, dumansız saha olabileceği bahsine girdi. Türkiye, yeni yasal düzenlemeyi kabul etmesinin kismi bir nedeni, ülkenin katılmayı hedeflediği AB kurallarını yerine getirmek. Ancak yasa aynı zamanda, kökleri İslam’da olan hükümetin tütün ve içkiden duyduğu derin hoşnutsuzluk ile uyumlu. (Başbakan) Erdoğan’ın hiçbir bakanı sigara içmiyor.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa