Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'nin Virginia eyaletinde polis helikopteri düştü: 2 ölü

        Charlottesville'dekiırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü.

        ABD polisinin aktardığı bilgiye göre helikopterdeki ikikişihayatını kaybetti. Polis, 48 yaşındakiHelikopter pilotu Teğmen H.JayCullenve 40 yaşındaki polis pilot Berke M.M.Bates'inhayatını kaybettiğini belirtti.

        Federal Havacılık İdaresi helikopterin eyalet polisine ait olduğunu teyit ederken, Virginia Eyalet Polisi kazayla ilgili soruşturma başlattı.

        ABD Başkanı Donald Trump yayınladığı taziye mesajında, "Bugün ölen Virginia Eyalet Polis Teşkilatının değerli memurlarına, ailelerine ve diğer sevgili memurlarına en derin taziyelerimi sunuyorum, hepiniz bu ulusun ürettiği en iyi kişilerdensiniz" ifadesini kullandı.

        Virginia Valisi Terry McAuliffe de yaptığı açıklamada, "BugünCharlottesvillekenti ve büyük ulusumuz için çok acı bir gün" ifadesine yer verdi.

        Charlottesvillekentinde daha önceki bir olayda ise ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda bir kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

        Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı grupların protesto gösterileri başlattığı kentte, ırkçılık karşıtı grubun tepki göstermesi üzerine olaylar büyürken olağanüstü hal ilan etmişti.

        REKLAM
        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa