Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin'de 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

        Şinhua ajansının haberine göre, Sıçuan'ın Ciucaygou vilayet merkezinde dün yerel saatle 21.19'da meydana gelen deprem, yerin 20 kilometre altında gerçekleşti ve sarsıntı bir dakika boyunca devam etti.

        Depremin olduğu dün geceden bu yana Sıçuan’da 3 ila 5 büyüklüğünde 17 artçı sarsıntı meydana geldi.

        Şinhua ajansının haberine göre, Ciucaygou vilayetinde salı günü yerel saatle 21.19'da yerin 20 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 20'ye, yaralı sayısı ise 431'e çıktı.

        Eyalet yetkilileri, yaralılardan 18'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

        Aralarında 128 yabancı turistin de bulunduğu 50 binden fazla kişinin, afet bölgesinden tahliye ediliğini söyleyen yetkililer, arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

        Dün yapılan açıklamada, depremde 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 247 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

        Harita

        Ciucaygou’da 2 kasaba ve 13 köy bulunuyor. Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü ifade ediliyor.

        REKLAM

        Büyük şelaleleri ve karstik yer şekilleriyle ünlü bir milli park olan Ciuzai Vadisi'nin içinde yer alan Ciucaygou, ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri.

        SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ'NDE 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

        Öte yandan Ciucaygou'ya yaklaşık 3 bin kilometrede uzaklıkta bulunan Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde de sabah saatlerinde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11 kilometre altında meydana geldiği belirtilen depremin Cinghe vilayetinde kaydedildiği ifade edildi.

        Çin'de deprem fay hatları ülkenin güneybatısındaki Sıçuan bölgesinden kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne uzanan alanlarda ilerliyor. Bu alanlarda sıklıkla deprem meydana geliyor.

        Çin'de Sıçuan eyaletinde 2013 yılının nisan ayında meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 200'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, yaralı sayısı 11 bini aşmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa