Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump: Kuzey Kore nükleer denemelerini artırırsa ateş ve öfkeyle karşılık görecek

        ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini artırması halinde dünyanın daha önce hiç görmediği bir ateş ve öfkeyle karşılık göreceğini söyledi.

        New Jersey'deki golf kulübünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Donald Trump Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit eder tutumunun devamı halinde Kim Jong-Un'un genç yönetiminin en büyük dış politika meydan okumasıyla karşıya kalacağına vurgu yaptı.

        Trump, "Kuzey Kore'nin kendi iyiliği için ABD'ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir ateşve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar." dedi.

        Kuzey Kore lideri Kim’in çok tehditkar olduğunu ifade eden Trump, "Söylediğim gibi daha önce benzeri görülmemiş bir ateş, öfke ve gerçek güçle karşı karşıya kalacaklar." diye konuştu.

        Trump’ın bu açıklamaları, Washington Post gazetesinin, Pyongyang'ın tam kapasiteli nükleer bir güç olma yolunda önemli bir eşiği atlatarak balistik füzelerine yerleştirebileceği nükleer savaş başlıklarını başarılı bir şekilde ürettiğini iddia etmesi sonrasında geldi.

        Gazetenin Amerikan istihbaratına dayandırdığı haberde, ABD Savunma İstihbarat Ajansının (DIA) Kuzey Kore yönetiminin 60 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu tespit ettiği ileri sürüldü.

        Haberde, DIA'nın geçen ay tamamlanan değerlendirmesinde, Pyongyang'ın elindeki nükleer savaş başlığı miktarının önemli ölçüde arttığının belirlendiği iddia edilirken, bazı bağımsız uzmanların ise ülkede bulunan nükleer başlık sayısının DIA'nın raporundaki rakamdan çok daha az olduğunu söylediğine yer verildi.

        Gazetenin ele geçirdiği 28 Şubat tarihli istihbarat belgesinde, "İstihbarat kurumları Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze sınıfı füzeler dahil balistik füzelerin kullanacağı nükleer silahı üretti." ifadesinin bulunduğu belirtildi.

        Amerikan istihbaratının iddia edilen bulgularının, Kuzey Kore ordusunun tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde nükleer kapasitesini geliştirdiğini ortaya koyduğu vurgulanan haberde ayrıca, Japonya Savunma Bakanlığının da Pyongyang'ın yaptığı çalışmalarla, nükleer başlık elde ettiğini düşündüğü kaydedildi. Bununla birlikte Kim Jong yönetiminin açık bir şekilde Amerikan topraklarını hedef alacak menzile sahip balistik füze üzerine çalıştığını ifade etmesinin Washington’u Kuzey Kore ile ilgili bir şey yapması konusunda baskı altında bıraktığı ifade edildi.

        Bir süredir ABD ile Kuzey Kore arasındaki tansiyon, Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri nedeniyle yükseliyor. ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlandırılmasını isterken, Kuzey Kore ABD'nin saldırgan politikaları nedeniyle nükleer programına devam edeceğini açıklamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa