Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Venezuela'da 700 fırına 'yasadışı brownie' operasyonu!

        Bir süredir ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da Başkan Nicolas Maduro'nun sosyalist hükümetinin, ulusal çapta devam eden buğday kıtlığıyla mücadele etmek için aldığı kararlar kapsamında, bu hafta Caracas'ta 4 fırıncı gözaltına alındı.

        Maduro hükümetinin, ekonomik krizle boğuşan ülkede aldığı karara göre, fırınlar ellerindeki mevcut buğdayın yüzde 90'ını ekmek yapımında kullanmak zorunda. Ancak yapılan operasyonda, 4 fırıncının 'yasadışı brownie ve pasta' yaptığı tespit edilerek, polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

        Fırıncılardan ikisinin, yaptıkları ekmek ve kruvasanlarda fazla miktarda buğday kullandıkları, diğer ikisinin ise son kullanma tarihi geçmiş buğdayla 'yasadışı brownie' yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları ve en az bir fırının kapatıldığı bildirildi.

        REKLAM

        Hafta boyunca başkentte yapılan operasyonlarda 700 fırına müfettiş ve askerlerin gönderildiği ifade edildi.

        MADURO MUHALEFETİ SUÇLUYOR

        3 yıldır ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da, Maduro hükümeti kıtlık ve uzun kuyruklarla mücadele edebilmek için son olarak ekmek üretiminde 'yüzde 90' kuralını getirmişti.

        Maduro, muhalif işletmelerin stok yaparak fiyatları tırmandırdığını ve ülke ekonomisini sabote ettiğini savunurken, fırıncılar ise ulusal çaptaki buğday kıtlığı için hükümeti suçluyor.

        İktidardaki Maduro, hafta başında yaptığı açıklamada, "Bu 'ekmek savaşı'nın arkasındakiler bunun bedelini ödeyecekler. Sonradan bunun politik bir soruşturma olduğunu söylemelerine izin vermeyin." ifadelerini kullanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa