Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Güney Sudan'da açlık ilan edildi

        Kuzey Afrika ülkesi Güney Sudan'ın bazı bölgelerinde açlık yaşandığı ilan edildi.

        CNN'in haberine göre yaklaşık 100 bin kişinin açlık çektiği ve ülkenin nüfusunun yüzde 40'ından fazlasına denk gelen 5 milyon kişinin acil ihtiyaç içinde olduğu bildirildi.

        Birleşmiş Milletler (BM) ülkede insanların açlıktan ölmekte olduğunu ve yaklaşık 1 milyon kişinin de açlık sınırına ulaşmak üzere olduğunu açıkladı.

        BM Dünya Yemek Programı ve sivil toplum kuruluşları, ülkede 1 milyondan fazla çocuğun akut beslenme yetersizliği yaşadığına dair uyarıda bulundu.

        Oxfam'ın insani yardım programı müdürü Emma Jane Drew, "İnsanlar uçurumun eşiğine itiliyor. Bataklıkta yiyecek ne bulurlarsa onunla hayatta kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Drew, kıtlığın insan eliyle yapılmış bir trajedi olduğunu söyledi ve yardımın ulaşması için çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

        Geçtiğimiz hafta BM, 1 buçuk milyon insanın Güney Sudan'dan kaçarak Uganda'ya geçmeye çalıştığını açıkladı. Bu rakamla birlikte Afrika, tarihinin en büyük mülteci krizlerinden birini yaşıyor.

        Yıllar süren iç savaşın ardından 2011'de bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, dünyanın 'en yeni ülkesi' olma özelliğini taşıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa